Keltaista väriä keväiseen kotiin

Joi
5.3.2015

Keltainen väri nostaa mielialaa ja lisää energiaa, joka yhdessä kevään saapumisen kanssa toimii taatusti. Vaikka keltainen ei olisikaan lempivärisi, täytyy sanoa, että se inspiroi. Keltaisen värin käyttäminen sisustuksessa ei tarkoita, että maalaisit kaiken keltaisella, vaan vähänkin voi olla enemmän.

 

keltaista_varia_kotiisi

Keltaisen kerrotaan lisäävän keskittymiskykyä ja selvittävän ajatuksia. Kokeile laittaa työpöydälle kevään ensimmäiset narsissit tai keltainen printti työhuoneen seinälle. Onkohan post –it laput keltaisia siksi, koska keltainen lisää stressinsietokykyä?

keltaista_varia_kotiisi_3

Vuonna 2007 tehty tutkimus analysoi, miten ihmiset käyttäytyvät cocktail-juhlissa, jotka järjestettiin kolmessa erivärisessä huoneessa – keltaisessa, punaisessa ja sinisessä. Keltaisen huoneen juhlijat olivat eloisampia ja puheliaampia kuin muiden huoneiden juhlijat.

keltaista_varia_kotiisi_2

Keltaisellakin on kääntöpuolensa. Keltaisen värin käyttämistä lastenhuoneessa kannattaa harkita, sillä keltaisessa huoneessa on vaarana menettää maltti sekä vauvojen kerrotaan itkevän enemmän keltaisessa huoneessa. Sen sijaan vaalea keltainen on rauhoittava väri.

keltaista_varia_kotiisi_4

Keltaisen kerrotaan vauhdittavan myös aineenvaihduntaa.  Keltaisella sanotaan olevan puhdistava vaikutus munuaisiin, maksaan, haimaan ja suolistoon: se johtaa kuona-aineet pois kehosta. Lisää siis keltaista keittiöön.

Inspiraation iskiessä hyviä keltaisen sävyjä löydät esimerkiksi Tikkurilan väreistä, banaani J302, Greippi S302, Rentukka K303 ja yksi suosikkikeltainen on K302.

Käy kurkkaamassa ideoita sisustukseen Pinterestistä
https://fi.pinterest.com/coticoremontti/yellow-inspiration-keltainen-inspiroi/

Aiheesta lisää