Kotitalousvähennys remontista vuonna 2017

Tiia Jyrkiäinen
7.1.2017

Cotico on oikeutettu kotitalousvähennyksen antaja. Remontin valmistuttua lähetämme kotitalousvähennystodistuksen, jossa on kustannuserittely tarvikkeista ja työstä. Remontin teettäjä voi hakea joko uuden verokortin ja saada verohyödyn heti tai veronpalautuksena myöhemmin.

Kotitalousvähennyksen osuus vuonna 2017

Kotitalousvähennyksen voi saada jokainen veronmaksaja tuloista riippumatta. Vuonna 2017 kotitalousvähennyksen osuus työnosuudesta on 50%. Vähennyksen enimmäismäärä on kuitenkin 2400 €/henkilö. Kahden hengen taloudessa vähennys on enimmillään 4800 €. Omavastuun osuus on 100 €/henkilö.

Isojen remonttien tuplahyöty

Isommat ja pitkäkestoiset remonttikohteet esimerkiksi kellarit, kannattaa jakaa kahdelle vuodelle. Jaetuista remonteista on mahdollisuus saada kotitalousvähennystä kokonaisuudessaan 9600€, josta vähennetään omavastuu. Kahdelle vuodelle jaettu isompi remontti aloitetaan esimerkiksi joulukuussa ja päätetään seuraavana vuonna tammikuussa. Työnosuus ja laskutus jaetaan näin ollen kahdelle vuodelle.

Mistä saa kotitalousvähennyksen?

Verovähennys koskee kunnossapito- tai perusparannustöiden suorittamista omistus- ja vapaa-ajan asunnoissa. Hyväksyttäviä töitä ovat esimerkiksi; keittiö-, kylpyhuone-, sauna-, tai muiden huonetilojen remontointi. Lisäksi rakennusten maalaaminen, parvekelasien asennus sekä putki- ja sähkötyöt kuuluvat vähennyksen piiriin. Kiinteistöön kohdistuvat huoltotoimenpiteet kuten esimerkiksi lämmitysjärjestelmien uusiminen, parantaminen tai korjaaminen, lukuun ottamatta koneiden ja laitteiden korjaus- ja asennustyötä. Osana laajempaa keittiöremonttia myös esimerkiksi jääkaapin tai uunin asennus oikeuttaa kotitalousvähennykseen.

Muista vanhemmat.
Vähennystä voi käyttää myös vanhempien tai isovanhempien talossa tai loma-asunnossa tehtäviin töihin, vaikka itse asuisi ­muualla. Tässä tapauksessa, jos maksut jaetaan esimerkiksi neljän lapsen kesken, kaikki heistä voivat vähentää maksimisumman verotuksessa.

Muistathan, että remontti kannattaa suunnitella hyvin ja tilasuunnittelu on myös osa laajaa Cotico remonttikokonaisuutta sekä näin ollen vähennykseen oikeuttavaa työtä.

Aiheesta lisää