Toiminnallinen koko perheen koti Espoossa

Joi
20.1.2016

Kodin pitää olla mukava ja turvallinen paikka, jossa on hyvä hengähtää ja viettää aikaa perheen kesken. Tämän rivitalokodin neljähenkinen perhe oli jo pitkään haaveillut alakerran remontista, nyt tuli aika toteuttaa haaveet. Suunnitelmat olivat jo nivoutuneet selkeäksi kokonaisuudeksi kun saavuin ensikerran paikalle, tosin olin ollut myös aikaisemmin mukana remontissa kun perhe uudisti yläkerran makuuhuoneet-, sauna- ja kylpyhuonetilat.

Alakerran tiloissa sijaitsevat keittiö, olohuone ja wc-tila. Wc oli saanut ehkä liiankin keskeisen roolin kodissa sillä sijainti oli koko alakertatilan keskellä. Keittiö oli putkimainen tila, jonka kaapistot ja koneet aiheuttivat jatkuvaa ”silmien siristelyä”. Portaikko päätettiin myös uudistaa remontin yhteydessä.

ennen_saario_1

Remontti aloitettiin hakemalla rakennusluvat kohteeseen. Cotico remonttikokonaisuus sisälsi tapansa mukaan luparuljanssin kuvineen, LVIS-työt, asennustyöt sekä materiaalit ja kalusteet. Remontin alussa kaikki oli tiedossa materiaaleja myöten.

ennen_saario_2

Suuri muutos on nyt koettu! Alakertaan jäi ainoastaan wc-tilan ja portaikon välinen seinä, kaikki muut seinät saivat lähteä. Portaiden huikea muodonmuutos tehtiin lasilla ja maalilla. Turvallisuutta saatiin lisäämällä porrasvalaisimet askelmien kohdalle. Perheen lapset taitavat kuitenkin olla iloisimpia kun portaiden alle saatiin kauan kaivatut jumpparenkaat!

saario_1

Eteisen kaapistoihin suunniteltiin oma tila kengille ja ulkovaatteille. Muutoinkin reitti kurapyykille on lyhyempi kuin ennen uudistusta. Kuraiset kumpparit on helppo kiikuttaa suoraan suihkuun.

saario_2

Keittiön iso saareke houkuttelee taatusti koko perhettä kokkaamaan. Saarekkeesta nouseva liesitaso pitää huolen, että ruokakäryt eivät haittaa perheen pienimpien leikkejä. Keittiön ovet ovat puhtaan valkeita ja täyshimmeitä vetimettömiä ovia. Keittiöön ei haluttu yläsokkelia vaan päädyttiin tekemään ihastuttava kehys, johon upotettiin led valaisimia, tämä kehys on kyllä keittiön kruunu!

saario_3

Pieniä yksityiskohtia teetätettiin puusepällä. Pattereiden suojukset toimivat laskutasona ja viimeistelevät ison olohuonetilan.

saario_4

Aiheesta lisää